BODEMSANERINGSFONDS VOOR TANKSTATIONS

BOFAS betaalt uw sanering (gedeeltelijk) terug of saneert uw verontreinigde grond. Doe de test en ontdek of u in aanmerking komt. We helpen u langs deze weg meteen ook bij het indienen van een aanvraag.

BOFAS is een initiatief van de brandstoffensector met de steun van de overheid.

Vermijd extra kosten

Een sanering van een tankstation kost gemiddeld 135.000 euro. Dient u geen aanvraag in en de verontreiniging komt later aan het licht, dan riskeert u als (gewezen) uitbater of eigenaar van de grond zelf voor de kosten op te draaien. Voldoet u aan de wettelijk vastgelegde criteria voor een aanvraag bij het fonds, dan voert BOFAS de sanering uit of is er een financiële tussenkomst. Speel dus op zeker en check of u in aanmerking komt.

Laatste kans

Had u nog geen ontvankelijke aanvraag bij BOFAS, dan is dit uw laatste kans. Het fonds wordt nog één keer opengesteld voor nieuwe aanvragen. Maar u zult snel moeten zijn. Op 8 november 2019 loopt de termijn onherroepelijk af. Hoe komt u te weten of en voor welk type tussenkomst u in aanmerking komt? Doe de test en beantwoord enkele eenvoudige vragen. Als blijkt dat u wel degelijk op het fonds een beroep kunt doen, dan merkt u meteen wat u moet doen om een aanvraag in te dienen.

Propere bodem

Een verontreinigde grond is niet gezond voor het milieu. Woont u op een risicogrond of bent u eigenaar van een perceel waarop ooit een tankstation heeft gestaan? Dan weet u maar best waar u aan toe bent. Uw grond behoudt bovendien zijn waarde na sanering. Tenslotte heeft iedereen alle belang bij een propere bodem. Daarom heeft de brandstoffensector samen met de overheid BOFAS opgericht. Doe de test, want milieubewustzijn is ook in uw belang.

Hulp nodig?

U weet niet of uw grond verontreinigd is? Of u weet niet hoe u een aanvraag indient? BOFAS helpt u bij het opstellen van uw aanvraag en begeleidt u gedurende het hele saneringsproces. Alle informatie die u nodig hebt voor het indienen van een aanvraag, komt u te weten door enkele eenvoudige vragen te beantwoorden. BOFAS maakt het u dus zo gemakkelijk mogelijk. Hebt u toch nog vragen? Contacteer ons dan via mail naar help@bofas.be of telefonisch op het nummer 02 788 29 00.